Samla dina lån

Visste du att du kan samla många gamla lån till ett enskilt och billigt lån, och spara pengar genom att sänka dina lånekostnader, då du undviker att betala förvaltningskostnader och andra sidoavgifter för flera olika lån. Dessutom förenklar du din ekonomi då du genom att samla dina lån reducerar antalet avbetalningar. Som en följd av att du samlar dina lån kan du också välja den lämpligaste återbetalningstiden för att hjälpa dig att kunna återbetala dina månatliga avbetalningar och att passa in i din budget. Fellow Finance erbjuder den största crowdfunding-plattformen i Norden, genom vilken lån över 230 miljoner euro har förmedlats och betjänat över 300 000 kunder.

Ett konsolideringslån kan utfärdats för upp till 500 000 kr med en fast ränta från 2,99%. Du kan flexibelt välja en kortfristig- eller långfristig återbetalningsperiod från 1 år upp till 10 år, men du har självfallet möjlighet att betala tillbaka ditt lån när som helst utan extra kostnad. Om nödvändigt kan du också ta återbetalningsfria månader eller senarelägga din avbetalnings förfallodag med två veckor och även höja ditt lån var tredje månad.

Samla dina lån

Situationer där en person har ackumulerat flera små lån, vilka kan bli svårhanterliga och dyra, är överraskande vanligt. Denna typ av situation beror ofta på att lånen har tagits alldeles för snabbt utan fördjupad kunskap om lånets villkor. Fall där snabba lån tas för att täcka upp för andra lån, även om detta egentligen skulle behöva en konsolidering av lånen med flexibla och mer långsiktiga villkor. Genom att samla många dyra lån till ett mer fördelaktigt lån, som är skräddarsytt efter låntagarens betalningsförmåga, hjälper till att sköta många svårhanterliga lån.

Hur ansöker man om att samla sina lån?

Att ansöka om att samla sina lån är både enkelt och kostnadsfritt, och kan ske inom ett par minuter. Efter att du lämnat in din ansökan kommer du att omedelbart få ett konsolideringserbjudande för dina lån. Därefter har du tid att granska ditt erbjudande och bestämma om du vill acceptera eller avböja det. Det innebär att en låneansökan inte binder dig att samla dina lån. Om du inte är nöjd med det erbjudanden du har fått, kommer din ansökan avbrytas helt kostnadsfritt. Om du accepterar det erbjudande du har mottagit betalar vi den skuld du är skyldig de långivare du angivit i din ansökan. Därigenom överförs dina skulder till Fellow Finance och i framtiden betalar du bara ett, billigare och mer fördelaktigt lån.

Fördelar med att samla dina lån

Att samla dina lån hjälper dig att hantera din ekonomi och spara pengar. Dessutom kommer flexibla lånevillkor, det vill säga en längre återbetalningsperiod och en önskad månatlig avbetalning, att göra det enklare för dig att betala tillbaka och samtidigt ha pengar över att spendera på annat än dina låneavbetalningar.

Att samla dina lån minskar dina kontoförvaltningskostnader

Om du samlar många små lån till ett stort lån minskar du dina förvaltningskostnader då du minskar antalet lånekonton. Den totala kostnaden för ett lån består, utöver återbetalningen av lånet, av kontoförvaltningsavgifter samt andra företags specifika sidokostnader. Om en person har många små lån från många olika källor blir lånens förvaltningskostnader automatiskt höga då de är många till antalet. I dessa fall är det absolut nödvändigt att samla dina lån till ett enda lån och därmed bara betala en avgift.

Att samla lån förenklar din ekonomi

Det är ansträngande och tar tid att minnas många förfallodagar och hantera flera månatliga avbetalningar. Med andra ord måste du ständigt vara medveten hur mycket lån du har utestående, vilka lån ska betalas av och om dina långivare har gjort några reformer i din tjänst. Att hantera alla dessa saker kan vara svårt eller åtminstone frustrerande och tidskrävande. Genom att samla dina lån garanterar du dig själv att inte längre behöva oroa dig för dessa problem eftersom du bara betalar av ett lån med ett lånevillkor.

Ett exempel på ett konsolideringslån

Nedan presenteras ett hypotetiskt exempel för att illustrera situationen där en person tydligt sparar in pengar på sina skuldhanteringsutgifter och förenklar låntagarens ekonomi genom att samla lån. Låt oss först anta att personen har tre olika lån från tre olika långivare, där alla utestående lånen har beloppen 10 000 kr. Varje månad minskar lånen med 10 % till en förvaltningsavgift på 300 kr. Detta gör det möjligt för låntagaren att betala av 3 900 kr i månaden. Om samma person skulle samla dessa tre lån till ett enskilt lån med samma villkor betalar han endast 3 300 kr, det vill säga sparar in 600 kr per månad genom att eliminera förvaltningskostnaderna för två lånekonton. Med ett konsoliderat lån har låntagaren nått en situation där denne enbart betalar av ett lån och därmed bara en kontoförvaltningsavgift. Dessutom är det mycket enklare att hantera sin egen ekonomi, eftersom låntagaren bara har ett lån.

SAMLA DINA LÅN

Eller vill du få mer information om lånet?

Vänligen lämna en kontaktförfrågan så kommer vi att kontakta dig omgående, senast nästa arbetsdag, och berätta mer.

  • Fråga nu! Du kan även ringa direkt till nummer 0850165540 på vardagar 8.00-16.00.
  • Kontakta oss och utnyttja vår ekonomiska expertis, vi hjälper dig gärna.
  • Vi hjälper dig även personligen att fylla i din låneansökan.