Billån

Finansiera ditt billån smartare och mer hållbart med en rimlig ränta och flexibla lånevillkor. Du kan ansöka om ett populärt billån utan säkerhet eller garanti från Fellow Finance oavsett bil. Du kan även ansöka om lån för reparering eller underhåll, till exempel omlackering, nya däck eller reservdelar. Det är möjligt att få finansiering upp till 500 000 kr med ränta från 2,99%. För ett billån behöver du heller inte några traditionella säkerheter eller garantier.

Att fylla i en ansökan för ett billån är kostnadsfritt och kan göras inom några minuter. Du kommer att få ett låneerbjudande efter att du har fyllt i din ansökan. Efter att du har mottagit låneerbjudandet kan du ta den tid du behöver att granska det och bestämma om du vill acceptera eller avböja erbjudandet. Med andra ord binder inte din ansökan dig till att ta ut lånet. Om du inte är nöjd med låneerbjudandet du har mottagit kan du avbryta din ansökan helt kostnadsfritt. Om du accepterar låneerbjudandet kommer vi att överföra pengarna för ditt bilprojekt till och med samma dag.

Beräkna månatlig avbetalning för lånet

kr/mån

Ansök om lån

Representativt exempel: Ett lån på 120 000 kr med 8 års återbetalningstid och årsränta om 8,0 % har en effektiv ränta på 8,42 %, inkl.uppläggningsavgift på 499 kr. Totalt belopp att betala (inkl. amortering, ränta och avgifter) uppgår till 163 526,32 kr fördelat på 96 avbetalningar, vilket motsvarar 1 703,40 kr/månad. Exemplet är beräknat 2018-05-16 och förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under kreditperioden.

Fellow Finance Abp har en betalningsinstitutslicens från Finansinspektionen.

Flexibel finansiering för din bil på dina villkor

Fellow Finances billån med rimlig ränta har konstruerats att vara flexibel baserat på våra kunders önskningar och feedback. Du kan välja den återbetalningsperiod som passar dig bäst med början från 1 år ända upp till 10 år. Även om du alltid har möjligheten att betala tillbaka hela lånet på en gång, när som helst utan extra kostnader. Dessutom kan du flexibelt ta en återbetalningsfri månad eller senarelägga din avbetalnings förfallodag med två veckor. Efter 3 månader har du alltid möjlighet att höja ditt lån om du skulle känna ett behov av detta. Därför kan man verkligen anse att Fellow Finances billån utan säkerhet och garanti är flexibel finansiering på dina villkor.

Finansiering av ditt billån

Ditt billån finansieras av en person-till-person-princip. Detta innebär att privatpersoner genom Fellow Finances crowdfunding-lånetjänst kan ansöka om och erbjuda lån till varandra enligt ömsesidigt överenskomna villkor. Det billån du ansöker om kommer därför direkt från privata långivare utan några onödiga mellanhänder. Fördelen med detta jämfört med andra långivare är att Fellow Finance inte anger din ränta utan denna skapas genom en auktionsprincip. Långivare konkurrerar med andra investerare om att finansiera ditt billån vilket gör att räntan pressas ned då endast det erbjudande från den långivare som är villig att erbjuda lånet till lägsta pris presenteras för låntagaren. Vilket resulterar i att du kan låna till låga och marknadsbaserade räntor för ditt billån.

Viktiga råd innan du ansöker om billån

Här nedan erbjuder vi dig ett antal användbara råd som du borde vara medveten om när du väljer billån. Dessa råd är särskilt användbara om du köper en begagnad bil från en privatperson men är applicerbara på alla typer av bilköp och övervägande av ett billån.

Var noga med att jämföra billån och försäljningspriser för bilar

Idag kan internet anses som den viktigaste informationskällan när det kommer till att hitta och jämföra passande billån och potentiella bilar. När du hittat det fordon du vill ha, är det önskvärt att kontrollera försäljningspris på liknande bilar. Genom att jämföra olika bilförsäljare kan du spara tusentals kronor vid ditt bilköp och därmed även spara in vid återbetalningar av billånet. Det är naturligt att människor vill hitta sin drömbil under marknadspriset och blir lätt upphetsade av imponerande bilerbjudanden – möjligheten att spendera mindre pengar på hanteringen av billånet och mer på livet själv. Men var särskilt uppmärksam när en bil är betydligt billigare än liknande alternativ. Självklart kan detta bara vara en lyckosam upptäckt men det kan också finnas en anledning till det låga priset. Det samma gäller när det kommer till billån, kom alltid ihåg att jämföra alternativ innan du lånar. Till exempel, kontrollera alltid den effektiva räntan och hur flexibla lånevillkoren är.

Kontrollera åtminstone dessa områden på den bil du ska köpa

Efter att en jämförelse mellan lån och priser är det dags för ett möte med bilförsäljaren. Om det finns möjlighet är det alltid rekommenderat att ta med en vän som kan bilar till mötet. Detta är särskilt viktigt när den andra parten är en privatperson. Du kan även ta bilen till en tredje part för att bli kontrollerad, till exempel till en bilbesiktning.

Innan du överför dina pengar du har fått för ditt billån till försäljarens konto, kom ihåg att kontrollera att fordonets tillverkningsnummer och registreringsnummer överensstämmer med de angivna i registreringsbeviset. Ta reda på att fordonsskatten har betalats och att besiktning av bilen har gjorts regelbundet. Köp alltid bilen direkt från den registrerade ägaren utan några mellanhänder. Detta kommer att hjälpa dig att undvika potentiella problem i samband med egendomsrätt, fordonsförsäkring mm. När du vet att din bils papper är i sin ordning är det bara att förbereda dig för återbetalningen av ditt billån och andra kostnader kopplade till bilanvändning.

Kontrollera även bilens historia från serviceboken. Till exempel, hur många tidigare ägare har bilen haft, vilka underhåll av bilen har genomförts samt om besiktning har skett regelbundet. Bilserviceboken ger dig en bra överblick av bilens historia innan du tar ut ett billån. Kör också en tillräckligt lång provkörning i olika hastigheter och vägar medan du testar att bilens grundläggande funktioner fungerar. Till exempel att lampor, bromsar, vindrutetorkare, luftkonditionering fungerar väl.

Billånet är endast en del av bilens totala kostnad

När du väljer ditt billån, kom ihåg att ta hänsyn till övriga kostnader kopplade till bilkörning och ägande. Köpeskillingen är bara en liten del av den totala kostnaden. Förutom inköpskostnaden tillkommer kostnader för lån, skatt, försäkring, bränsle, underhåll och eventuellt andra akuta åtgärder. Det är viktigt att du beräknar den totala budgeten för bilen för att veta hur dyr bil du kan införskaffa och fortfarande vara ekonomiskt hållbart för dig. Vår lånekalkylator här nedan möjliggör det för dig att beräkna den mest lämpliga återbetalningstiden med passande månatliga avbetalningar för ditt billån. På detta sätt kan du välja de mest optimala villkoren för just dig och ditt lån, och därigenom att få mer pengar att spendera på annat.

Ansök om lån

Eller vill du få mer information om lånet?

Vänligen lämna en kontaktförfrågan så kommer vi att kontakta dig omgående, senast nästa arbetsdag, och berätta mer.

  • Fråga nu! Du kan även ringa direkt till nummer 0850165540 på vardagar 8.00-16.00.
  • Kontakta oss och utnyttja vår ekonomiska expertis, vi hjälper dig gärna.
  • Vi hjälper dig även personligen att fylla i din låneansökan.